Lucka 13 – geekar

Att växa upp i en liten stad har sina fördelar och sina nackdelar.
Fördelarna är att det är relativt tryggt och alla känner alla.
Nackdelen är att det är relativt tryggt och alla känner alla.
När man som jag gillade konsolspel, fantasi, rollspel, datorer och böcker var Lycksele stundom allt för litet. Som tur var hade jag goda vänner jag kunde dela en del av mina intressen med. Inte minst la vi ned en oerhörd tid på att utforska planeten Palm och andra närliggande planeter i spelet Phantasy Star.

Phantasy Star

 

 

 

 

 

Det är fantastiskt att få möta nya världar. Att totalt få absorberas av någon annans fantasi och att få göra det tillsammans med en vän är ännu bättre.
Därför är jag så glad att internet finns så att vi nördar kan hitta andra med våra specialintressen, om det så är konsolspel eller slöjd så går det att hitta likasinnande på nätet. När jag läste nedanstående text så förstår jag att det handlar om en specifik församling. Samtidigt handlar det om personer som inte vågar avvika utan som befinner sig i mittfåran. Jag gillar personer som vågar avvika från mittfåran och nu när jag är 37 år gammal har jag hittat många sådana och jag älskar det och är djupt tacksam för det.

Dagens bibeltext

Jag känner dina gärningar, du är varken kall eller varm. Om du ändå vore kall eller varm!  Men nu är du ljum och varken varm eller kall, och därför skall jag spy ut dig ur min mun. 

Uppenbarelseboken 3:15

Dagens bön

Vår Fader,
Du som alltid är nära
lär oss att hålla Ditt namn i ära.
Låt det Rike växa, där Du har all makt.
Över himmel och jord låt det ske vad Du sagt.

Ge oss idag just den mat vi behöver
och förlåt våra skulder, liksom vi våra bröder.
I varje prövning och frestelse led oss.
Rädda och skydda –

– Du som alltid är med oss.
Amen.

En av många geekar jag träffat är Mackan Andersson. För mig är han som en storebror och en inspirationskälla. Han gjorde ovanstående översättning av Vår Fader och la ut den på sin blogg.

Dagens utmaning

Finns det saker i ditt liv som du inte vågar göra för att du är rädd för att du ska vara annorlunda?
Vad hindrar dig?
Prova att göra något du betraktat som barnsligt eller på annat sätt olämpligt att göra! Kanske prova att gunga som du gjorde när du var liten?