Lucka 22 – familj

Nu har min familj varit borta sen i söndags. Det är både skönt och jobbigt. När de är borta behöver jag bara ta ansvar för mig själv, vilket är skönt. Jag kan laga den mat jag tycker om och kan äta den i lugn och ro. Att städa huset går snabbt när ingen mer än jag stökar till. Men det är jobbigt att inte ha de nära mig. Det är jobbigt att lägga sig utan att ha fått krama sina barn och fru godnatt. Familjen är för mig den grupp av människor jag valt och fått som gåva att bo tillsammans med. Men till familjen räknar jag också mina föräldrar, släktingar m.fl. Det handlar om personer som har påverkat och påverkar mitt liv. De har gjort det genom att vara förebilder, stöttat och visat kärlek.

Bild av Kristina Alexanderson på flickr.com
Bild av Kristina Alexanderson på flickr.com

 

 

 

 

 

 

Samtidigt är familj något större också. Vi pratar om kristna som våra bröder och systrar. Vi sjunger i sången ”Vi sätter oss i ringen” om att vi är en massa syskon… Kort sagt så använder vi begreppet familj på många olika sätt. Själv ska jag få fira julafton utan min närmsta familj. Däremot får jag fira den i församlingshemmet tillsammans med en mängd systrar och bröder, så jag får en fantastisk kväll tror jag. Inte minst att  jag får avsluta kvällen med Midnattsmässa i Norrängskyrkan.

Dagens bibeltext

Jesus svarade: ”Sannerligen, var och en som för min och evangeliets skull har lämnat hus eller bröder eller systrar eller mor eller far eller barn eller åkrar skall få hundrafalt igen. Här i världen skall han få hus och bröder och systrar och mödrar och barn och åkrar mitt under förföljelser, och sedan evigt liv i den kommande världen. Många som är sist skall bli först, och många som är först skall bli sist.”

Markus 10:29-31

 

Dagens bön

Gud, HJÄLP den som är ensam, ensam om att vara lärjunge, ensam om att längta efter dig, ensam om hemligheten att längta efter dig, ensam om hemligheten att känna dig.
Gud, hjälp den som är ensam i sin familj, i skolan, bland kompisarna, ensam om att be bordsbön, ensam om att gå till kyrkan.
Gud, säg till den som är ensam: Jag är med sig, du ska inte vara rädd, jag har kallat dig vid namn,
du är min.

Skriven av Sven Danell

Dagens utmaning

Hjälp ett eller flera på något sätt. Om inte du kommer på något du kan göra så skänk pengar till Rädda Barnen.