Lucka 24 – Jesus

Inte helt överraskande får Jesus vara med på julaftonen.
Varför gillar jag Jesus kan man tro?
Ett kort svar på detta är att det är något unikt att få tro på en Gud som blev människa, inte bara genom att dimpa ned i mänsklig vuxen gestalt – utan genom att göra det till 100% och låta sig födas av en vanlig människa. Jesus föddes på samma sätt som du och jag. Vilket var och är ett ganska geggigt sätt att komma till jorden. En förlossning är inte något estetiskt tilltalande, utan är på många sätt oerhört mer jordnära och primitivt än vad våra julkrubbor gestaltar.

Fotad av MabyCakes på flickr.com
Fotad av MabyCakes på flickr.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi firar idag att Jesus kom till jorden för att visa oss hur vi ska vara människor – inte för att visa oss hur vi ska vara gudar, andar, änglar eller något annan abstrakt. Att bli mer lik Jesus handlar om att bli mer mänsklig, inte mer andlig. Att vara människa är att ha en ande, att ha en kropp och att ha en själ. Låt oss glädjas över detta och låt det få bli en högtid i Jesus anda.

Dagens bibeltext

Lukasevangeliet 2:1-20

Dagens bön

Herre, Jesus Kristus, du som blev människa som vi,
tack för att du delat mänsklighetens livsvillkor och därför förstår allt mänskligt. Just därför kan du heller aldrig bli omänsklig.
Du förstår oss inifrån.
Du förstår även oss när ingen annan förstår.

Bön skriven av Jan Carlquist ur I din hand

Dagens utmaning

Låt denna dag få bli den dag då du provar att inte vara en producent av bilder, texter eller aktiviteter. Var närvarande med hela dig (ande,kropp och själ) i allt det du gör. Om det krävs att du uppoffrar mobilen denna kväll eller alkoholen eller vad det nu är som gör dig frånvarande, så offra det.