Bibliotekarie

Som barn var jag alltid fascinerad över bibliotek.
Tänk att ha som arbete att få finnas i denna skatt av äventyr (Narnia) och fakta (dinosaurieböcker). Jag reflekterade nog aldrig vad man gjorde som bibliotekarie mer än att hålla ordning på dessa böcker. Innerst inne har jag nog alltid velat ha haft ett stort bibliotek att vandra omkring i.
Goodreads är en tjänst på internet där man kan lägga in vilka böcker man läser just nu samt recensioner. Det finns stora mängder av engelskspråkiga böcker att välja på, men få böcker på svenska. Därför har jag ansökt och blivit beviljad att få vara just bibliotekarie på Goodreads och min första bok som jag la in var ”Var dag & Var natt”.
En annan bibliotekarie som jag gillar (förutom mig själv) är Giles i tv-serien Buffy the vampire slayer. Han är brittisk, klok och hittar all information man kan behöva i sina böcker. Vad kan man mer begära?

 

 

 

En sombrero måste man givetvis ha.
Denna bild är från säsong 4 avsnitt 4 (Fear, Itself) av Buffy the vampire slayer. Efter att en barndomsdröm nu blivit uppfylld så här på morgonen är det dags att ta itu med dagen.

En av dagens böner från Var dag och Var natt anknyter till gårdagens post om tystnad och minimalism.

Låt tystnaden
tala om Guds närvaro
i och omkring allt.

Var dag och Var natt, s. 59