Nu har det gått länge sedan jag bloggande om vårt bygge av en Jabo Kolonistuga 5m2.
Bygget är i det närmaste klart, det som är kvar att göra är att måla på insidan och lägga in en matta.

Därför vill jag göra en slutlig utvärdering av att bygga en Jabo Kolonistuga 5m2.

Kvalité

De delar som är förfabricerade är gjorda med god noggrannhet och passform. Det som är problemet är att allt är av ganska medioker kvalité, allt från spik till plank är i bästa fall i klass med Byggmax. Det innebär t.ex. att virket har många kvistar och att spikarna är mjuka.

Svårighetsgrad?

Man behöver inte vara snickare för att bygga ihop denna kolonistuga, ritningen som medföljer är tydligen i de allra flesta fall. Man tjänar på att tänka efter innan man gör saker så att man inte behöver göra om något.

Som jag tidigare påpekat så är kvalitén på materialet inte så hög. Kombinationen av kvistar och mjuka spikar leder av naturliga skäl till frustration. För en van snickare är det nog inget problem, men för oss andra blir dessa kvistar till stort förtret.

Tips till den som tänker köpa en Jabo Kolonistuga

Försök att hela tiden måla allt material som går att måla. Det stora problemet för oss var att vi inte var i fas med målandet och när det blev en regnig dag då vi planerat att måla så sinkades vi enormt.

Om du inte är van att bygga en grund så ta hjälp med den delen. Det är viktigt att grunden blir bra.

Försök att avsätta tid så att du kan bygga den i ett svep och inte dra ut på det hela.

Prisvärt?

Trots den låga kvalitén så är det ett okej pris. Det skulle inte blivit billigare om jag köpt delarna på Byggmax och jag slapp tänka ut själv vad jag behövde.

Äntligen är det slut på detta bygge, det var trögt att få ihop allt på slutet.

En reaktion till “Bygge av Jabo Kolonistuga 5m2 – dag 7

Kommentera