Lucka 9 – naturen

Idag är jag tacksam för naturen. Tidigare i mitt liv har naturen mest varit ett bekymmer. Bara tanken på att gå ut på en hjortronmyr gjorde mig illamående. Så är det inte längre. Bara tanken på att få gå en längre tur i skogen gör mig euforisk. Det började egentligen när jag blev tillsammans med min fru. I deras familj var man ute och då fick jag helt enkelt haka på. Med tiden kom jag att gilla det och förstå att det verkligen är nyttigt för mig att vara ute i naturen. Det roligaste som man kan göra är att få fjällvandra. Det är jobbigt, slitigt och underbart. Det ger en känsla av frihet och samtidigt en respekt för naturens makt.

Avansberget

 

 

 

 

 

När man är ute på vandring så märker man också vad man egentligen behöver i livet och har man dessa saker är man nöjd. Det är något jag vill förmedla till fler. Eftersom jag är anställd av EFS-Västerbotten så har jag den stora förmånen att vartannat år få vara med på konfirmationsläger i Klippen / Hemavan. På det lägret får jag förmedla det goda med naturen till konfirmander och använda mig av naturen för att berätta om Jesus. Nu i vår ska jag få lite fjälluft när jag ska få undervisa på Bibelfjäll i Hemavan.

Bibeltext
Himlen förkunnar Guds härlighet,
himlavalvet vittnar om hans verk.
Dag talar till dag därom
och natt undervisar natt.
Det är inte tal, det är inte ljud,
deras röster kan inte höras,
men över hela jorden når de ut,
till världens ände deras ord.
Där har han rest ett tält åt solen,

Psaltaren 19:2-5

Dagens bön

Välsigna oss Gud
med månens ljus ovan oss
med jordens kraft under oss
med vänners omsorg runt omkring oss
med din avbild djupt inom oss
med din framtid som väntar oss.

 

– hämtad från http://www.ionasverige.se

Dagens utmaning

Ta en stund och fundera på vad du egentligen behöver i livet. Läs sen gärna denna artikel i tidningen Hemslöjd, där är det några personer som gör ett experiment baserat på denna fråga.