Det var med god eftersmak som jag återvände från Höga Kusten Winter Classic.
Helgen har gett många vackra naturupplevelser, trevliga bekantskaper och ett ökat självförtroende för vad jag vågar göra.
Jag hyrde en Fjällräven Polar säck som ska klara av -30 grader. Den var således varm i överkant eftersom nattemperaturen nog aldrig understeg -5 grader. Om jag ska beskriva hur det var att sova i den så var det som att vara omsluten av det mysigaste täcket man kan  tänka sig. En mycket trevlig upplevelse, tyvärr är den alldeles för dyr för mig.
Enda nackdelen med den är att den blir ganska stor att packa ned. Man behöver en ganska rejäl ryggsäck om man ska ha en sådan sovsäck, annars får man göra som Han Solo och improvisera med hjälp av det lokala djurlivet.

Han Solo cuts an Tauntaun open
Han Solo skär upp en Tauntaun.

Här kommer några naturbilder från vandringen.
Jag kan varmt rekommendera Höga Kusten Winter Classic till alla som blir sugna.
Själv blev jag sugen efter detta att få vandra på dessa ställen under sommaren, för att få se hur det ser ut då.

Litet vattenfall
Litet vattenfall

Två personer med pannlampor står framför en liten eld med mycket rök

En person på snöskor på avstånd. Skymd bakom en gren.
Soligt väder på lördagen

Snöig backe i 45 graders lutning med solen högt på en blå himmel. Johan står under ett stort stenblock som är fastkilat mellan två berg Sol på blå himmel Matpaket med torkad mat i snödriva Panorabild över landskap Panorama bild från toppen av Skuleberget Liftar som är indränkta i snöig dimma. Ljuset är gröngult.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Avslutningen av Höga Kusten Winter Classic blev en väldigt snöig och blåsig nedfärd med liften från toppstugan på Skuleberget.

Behöver du konkreta tips på hur man bedriver friluftsliv på vintern så kan jag varmt rekommendera följande bloggpost från In i vildmarken.

Denna bloggpost finns även publicerad på min friluftsblogg på Outdrr.com

Kommentera