Utsikt mot Eriksberg

Geocaching

Många av mina vänner undrar varför man frivilligt springer omkring och letar plastburkar, får man pengar om man hittar dom eller?

Geocaching handlar om tre saker  brukar jag säga.

1. Själva planeringen och utförandet av jakten.
Jag tittar på kartor på internet för att se vilka cachear (gömmor) jag ska hämta i samma runda. När jag sedan cyklar runt i stan upptäcker jag delar av Uppsala som jag aldrig sett förut och jag får se hur väl min planeringen fungerade.

2. Själva letandet efter cachen.
När man väl kommit fram till den ungefärliga positionen börjar letandet. GPS brukar sällan vara helt exakt så man får fundera på lämpliga placeringar där en cache skulle kunna gömmas. Sen gäller det att hålla sig undan så att eventuella utomstående inte upptäcker vad man håller på med.

3. Fika
Det är en oerhört skön känsla att befinna sig på en plats man aldrig varit på tidigare och bara ta in omgivningen. Har man en termos kaffe med sig så blir stunden ännu trivsammare.

Geocaching är att resa mot ett mål och leta efter en skatt. Läs Paulo Coelhos Alkemisten så illustreras detta på ett bra sätt.

2 reaktioner till “Geocaching – Eriksberg

 1. Först skaffar man ett konto på geocahing.com.
  Sedan laddar man ned deras applikation för iPhone som finns på http://www.geocaching.com/iphone/.
  Den gör att man kan se vilka gömmor som finns i ens närhet.
  När man valt en gömma så kan man se ledtrådar och annan viktig information som avstånd och riktning till gömman.
  När man sedan rör sig så ser man hela tiden (ungefärligt) avstånd till gömman. När avståndet närmar sig noll så får man börja fundera på var gömman kan vara.
  Hittar man gömman så skriver man sitt användarnamn och dagens datum i en loggbok som alltid ska finnas i gömman för att sedan återbörda gömman till sitt gömställe.
  Obs. att det är viktigt att utomstående personer inte upptäcker var man gömt den så att dom inte frestas att förstöra den.
  Väl hemma efter en lyckad skattjakt så loggar man in på geocaching.com och skriver in vilka gömmor man hittat och kanske någon personlig kommentar om detta.
  Men du är mycket välkommen att följa med på någon tur efter jul om du har lust.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *