Mina framtidsdrömmar inför 2016

Gott nytt år

Nu är det ett nytt år och det är på tiden att du funderar på hur du vill att den nya året ska bli. Du kan påverka det på olika sätt, särskilt om du har en tanke om vad du längtar efter. Det kan vara klokt att fundera på detta ämne på lite olika plan. Det kan också vara klokt att ha någon att reflektera tillsammans med.

Fotat av Kristina Alexanderson på flickr.com
Fotad av Kristina Alexanderson på flickr.com

Här kommer några tankar och drömmar jag har inför det nya året.

I allmänhet:

Jag ser framför mig goda samtal där vi öppnar upp våra egna tankar och andras. Fria samtal utan påklistrade etiketter, där ord som rasist och PK inte används barra för att definiera saker man ogillar (jag har koll på dig Siewert Öholm och Berit Simonsson). Jag ser framför mig goda samtal där vi kristna stöttar varandra och hejar på varandra istället för att försöka hitta fel hela tiden.

Yrkesmässigt plan:

Jag ser framför mig 16 konfirmander som på Gamerkonfa får testa hur det är att vara kristen. De får växa i sin kristna tro och göra det i den gamerkultur som de tillhör. Jag ser framför mig goda andakter, bra undervisning och mycket spelande. Förhoppningsvis kan vi även få dem att bli brädspelare (om de inte redan är det). Jag ser också framför mig ett gäng mycket bra unga ledare som tillför kunskap, humor, glädje, energi och många goda idéer.

Jag ser också framför mig att få fira gudstjänster i Lycksele församling där olika musikaliska och liturgiska traditioner får blomma ut. Där ungdomar får frihet att fira gudstjänster som ger mening, trygghet, hopp och som leder till att de får växa i tro.

Personligt plan:

Jag ser framför mig att få vara med våra barn på kvällarna, att orka vara närvarande, lyssnande och lekande. De drabbas av att jag jobbar kvällar och helger. Det hjälper föga att vara ledig måndagar på dagtid eftersom de är på skola då. För att få till detta kommer jag att vara föräldraledig på 25% under våren.

Jag ser också framför mig ett år då jag blir bättre på att uttrycka mig skriftligt. Mitt mål är att skriva några noveller som blir så pass bra att jag själv tycker om att läsa dem. Det är väldigt roligt att blogga, men det som är roligast är att fantisera fram en värld befolkad av karaktärer och se vad som händer.

Jag ser också framför mig hur jag hinner ta några längre turer med övernattningar i naturen. Förhoppningsvis inkluderar en av dessa turer en resa med hundspann. Jag behöver vara ute i friska luften och sitta på ett liggunderlag och titta på stjärnhimlen.

Jag har en hyfsad mobil (Sony Z3) som går att ta hyfsade bilder med. Jag skulle vilja lära mig om vilka möjligheter det finns till att ta bra bilder med den och lära mig mer om hur jag komponerar dessa bilder. En av mina inspirationskällor är Mattias Klum.

Så i framtiden kanske det är jag som tagit någon av dessa bilder.

Så inför det nya året önskar jag er allt gott.