Agents of S.H.I.E.L.D Säsong 1 – ep. 1 till ep. 7

Serien utspelar sig i en värld påverkad av det övernaturliga. En värld där superhjältarna och superskurkarnas entre skapar svallvågor som hotar att dränka allt och alla. Hur ska man hantera en verklighet där åskguden Thor faktiskt finns?
Hur ska man hantera magi som uppstår i svallvågen efter Lokes framfart?
Svaret är att mänskligheten gör som den alltid har gjort, man utser en kommitté.
Agents of S.H.I.E.L.D är städpatrullen som ser till så att biverkningarna av superhjältarna minimeras och att nya superhjältar utbildas och får bli till nytta.

Eftersom dessa agenter måste hantera komplicerade ärenden vilket gör att de måste vara extremt kompetenta. Agent Coulson får i uppdrag att sätta ihop ett extra speciellt sådant gäng som får ta hand om de mest komplicerade och akuta ärenden som måste lösas.

Som jag tidigare nämnt är Agent Coulson en av mina favoriter i Marvel-världen.
Han har stil, är cool och har goda ledaregenskaper. Då syftar jag inte på att roffa åt sig alla pengar, utan att han är en ledare som går före och visar vägen. Han exemplifierar hur man ska agera.

Clark Gregg som spelar Coulson är också i mitt tycke det som lyfter serien. Han kan leverera repliker och dialoger på ett övertygande sätt. De övriga skådespelarna är inte på samma nivå. Karaktärerna är också radikalt överdrivna och blir nästan parodiska. Vi har:

  • superhacker-tjejen som är asocial och bor i en skåpbil.
  • supersoldaten som kan avgöra hur många gram en pistol väger bara genom att lukta på den.
  • krigsveteranen som hatar krig – men som är grym på att slåss och är alltid lugn.
  • osv..

Sen måste det givetvis finnas med lite urringningar. Vilket irriterar mig för det känns som att man försökt ringa in en målgrupp av 12-åriga killar/tjejer. Jag skyller allt på Disney (som äger Marvel).

Pilot_1080p_266

 

 

 

 

Första avsnittet är ett pilotavsnitt vilket har till syfte att sälja in serien vilket gör att karaktärerna blir än mer stereotypa. De resterande avsnitten har varit bättre men jag hade högre förväntningar.

Förhoppningsvis blir det kommande avsnitten bättre.