The Incredible Hulk (2008)

Min odyssé genom Marvels film-universum fortsätter. I min ungdom läste jag enorma mängder med Marvel-serier, min absoluta favorit var Spindelmannen och Wolverine. En av de minst intressanta var Hulken. I mitt tycke var han enormt tråkig och hade som enda syfte att ohejdat förstöra saker. I några specialnummer av Marvels Universum eller var det kanske Mega Marvel så var Hulken med och gjorde ganska väl ifrån sig.
Mina förväntningar inför The Incredible Hulk var låga.

Yoda vs. Hulk (164/365)
Bildkälla: https://www.flickr.com/photos/jdhancock/4698871586/

Edvard Norton spelar forskaren Bruce Banner på ett trovärdigt sätt. Han försöker kontrollera sig själv så att han inte ska bli Hulken, genom pulsklockor och meditation. Ett mycket tidstypiskt sätt för många att hantera sin livssituation. Vilket inte alltid går väl. Utan att förstöra allt för mycket av filmens innehåll kan jag säga att det blir en hel del action. Som antagonist kan vi se en av mina favoritskådespelare Tim Roth. De datorskapade monsterna är inte fullt lika hög klass på som skådespelarna, men det funkar.

Ni som är i min ålder kanske minns att Hulken gick på tv och då spelades han av Lou Ferrigno, en hyfsat stor karl med ständigt trasiga kläder. Han är med i The Incredible Hulk som en säkerhetsvakt, men är också rösten till Hulken. En annan rolig detalj är att vid ett tillfälle när Bruce Banner sätter sig vid en dator så startas antivirus-programmet Norton 360, vilket är ganska kul med tanke på att skådespelaren faktiskt heter Edvard Norton.

Vilken är din favorithulk?

 

Reklam från CDON.se