PK-drev

I många artiklar, insändare m.m. skriver man om PK-media, PK-drev etc.  vilket är en förkortning för Politiskt Korrekt. Det används som en förolämpning och betyder enligt SAOL ”någon som är överdrivet noggrann med att följa rådande politiska värderingar”. Ett exempel kan vara när man protesterade mot terrorism. Författaren till artikeln på http://www.apg29.nu/index.php?artid=17896 menade att man borde protestera mot Islam istället för terrorism. Läser man kommentarerna nedan så är förklaringen till att man väljer att protestera mot terrorism är att man vill vara politiskt korrekt. Vilket är fel. Det var ett exempel på hur argumentationen om PK låter.

Det finns oerhört många fler liknande exempel, men min poäng är att jag insett att jag är PK. För personer med denna typ av världsåskådning måste jag uppfattas som extremt PK.

Läser man på Metapedia står det följande om Politiskt Korrekthet:

Politisk korrekthet är en kritisk term som ofta används om ett medvetet införande av nya uttryck, vars syfte är att förändra attityder eller vara så utopiska som möjligt, för ett specifikt intresse eller en samhällsgrupp.

Ett annat exempel kan vara hur tidningen Avpixlat använder ordet i en artikel om att Marcus Birro fått sparken från Expressen.

Många har dock fått erfara att det är något helt annat som är en myt, nämligen det politiskt korrekta pratet om islam som en fredens religion, lika reformerad och humanistisk som kristendomen.

Här är det återigen tydligt att man använder termen som ett skällsord för de personer som har en nyanserad syn på religioner. Det behöver inte handla om Islam utan kan handla om att man kunde välja mellan att köpa kosmonauter eller astronauter på leksaksaffärer.

Det här med att man kan välja mellan astronaut och kosmonaut känns väldigt politiskt korrekt, som att man inte ville att barnen skulle behöva välja sida i verklighetens Stjärnornas krig, det mellan USA och Sovjet. När Rocky IV (1985) kom lärde vi ju oss att USA alltid var de på den goda sidan.

En annan debatt har varit om chokladbollar får kallas för negerbollar eller inte. Argumentationen tycks vara att man alltid har kallat dessa för negerbollar och att man själv inte är rasist och därför har rätt att kalla chokladbollarna för vad man vill. Även där tänker jag att man kan vara nyanserad och se till de mörkhyade personer som inte vill kallas för ”neger” bestämma det själva.

Denna blogpost skulle kunna bli väldigt lång, men för att sammanfatta det hela så vill jag säga att ni får gärna kalla mig för PK. Jag tar det som en komplimang och tolkar det utifrån Wikipedias förklaring:

Politisk korrekthet, alternativt PK, betecknar språkbruk, idéer, politik och beteenden som eftersträvar att undvika att exkludera, marginalisera eller förolämpa vissa grupper definierade utifrån kön, etnicitet, kultur, sexuell läggning, religiös tro, ideologisk uppfattning, funktionsnedsättning, ålder, med mera.[

Jag verkar inte vara ensam om att identifiera mig med de politiskt korrekta. Läs gärna krönikan från Fryshuset. Ett citat från krönikan får bli min avslutning av denna post.

Därför att jag tror inte att livet är svart/vitt. Jag tror inte att människor är onda eller goda. Jag tror inte på motsatser (utom när det gäller magnetism kanske). Jag tror nog mer att vi alla har frön till lite av det mesta inom oss, och hur vi blir behandlade i livet avgör vad som kommer fram i vårsolen. Jag anser att vi ska få avgöra vem och vilka vi vill älska och leva med. Jag anser inte att vi ska gifta oss med barn eller hästar – dessa relationer bygger knappast på koncensus och är alltså förkastliga.