Lysknapp
Lysknapp

Av mina 31 levda år så har jag under minst 22 år varit en del av skolvärlden. Jag har sett lärare av de mest skilda slag och kompetens.

Vad är det som gör en lärare duktig? Det finns många svar på den frågan men grundläggande är att lärare har kompetens i ämnet men framför allt att läraren älskar sitt eget ämne. Ett konkret exempel är lektioner jag har haft i exegetik med LarsOlov Eriksson. Hans brinnande intresse och glädje i Gamla testamentet och dess exegtik smittade verkligen av sig på mig och jag ser fram mot att få läsa fler kurser i detta område.
Han som lärare har också en förmåga som alla duktiga lärare har nämligen att kunna ”trycka på lysknappen”. Med detta menar jag att man som lärare vet vad som krävs för att vi som elever ska förstå viktiga saker i ett ämne. När läraren ”tryckt på knappen” så blir saker som tidigare varit otydliga och diffusa klara och man känner sig smart. En fantastisk sak med att läsa i Uppsala och på Johannelunds THS är att det finns många skickliga lärare (särskilt på Johannelund) vilket har gjort att det gått upp många ljus för mig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *