Äntligen är höstterminen slut.

Kingdoms
Kingdoms

Till min stora glädje har jag fått godkänt i grekiska och väl godkänt i andra kurser.
För att fira detta har vi städat lägenheten och haft en underbar söndag med goda vänner.
Första hittade vi en bra pulkbacke där vi tillbringade ett par timmar med snowboardåkning, pulkåkning, madrassåkning m.m.
Efter detta intog vi en god middag och spelade en hård omgång kingdoms.

Innan våra ärade gäster masade hemåt såg vi på lite bilder som Sune Jonsson fotat.

Bild av Sune Jonsson
Bild fotad av Sune Jonsson

Oftast tycker jag det är skönt att avgränsa livet i mindre enheter. Detta tror jag är en grund i det mänskliga livet. Redan i början på bibeln så finner man hur Gud skapar jorden och att han gör det indelat i sju delar.

Idag är det många människor som har jobb som tangerar fritid och fritid som tangerar jobb vilket gör det svårare att vara helt ledig eller att vara helt på jobbet. Vilket gör det svårare att vara hel(ig), det vill säga odelad.  När jag ser på bilderna som Sune Jonsson fotograferat påminns jag om en tid när världen var indelad och på ett sätt var det då lättare att hantera relationen mellan arbete och fritid.

Samtidigt skulle inte jag vilja slita ut min kropp på det sätt som skildras i Jonssons böcker där människor var utslitna vid 50års ålder.

Det jag vill är att hitta sätt så jag kan göra mitt liv mer hel(igt) och en del av detta är att kunna strukturera upp tråkiga saker i sitt liv. Men det kommer mer om detta om en vecka ungefär. Tills dess kan du som läser detta försöka att vara närvarande i det du gör. Börjar tankarna fladdra bort när du gör något så försök att släppa det som distraherar och kom ihåg var du är någonstans.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *