Resan till det röda huset
Resan till det röda huset

Idag är vi på resande fot.

Jag älskar att resa.
Resande för mig är ofta förknippat med att träffa släkt och vänner, sådana som man inte träffar så ofta. Det blir en oftast intensiv och hjärtlig stund tillsammans då vi knyter banden till varandra än starkare för varje år. Ibland kanske det känns meningslöst att ha vänner som man träffar väldigt sällan men våra vänner som vi träffar sällan är så värdefulla att en kort samvaro är gott i sig.

En annan resa är våra liv. Ibland har jag tänkt mig himlen som en stor röd västerbottensgård med oändligt många rum. Bilden haltar på många plan men när jag såg huset här på bilden kom dessa tankar till mig igen. Först såg jag på vägarna som möttes framför huset och tänkte på en sång från min ungdom som heter de kommer från öst och väst och finns i psalmboken som nummer 323.

De kommer från öst och väst,
de kommer från syd och nord
att sitta till bords
med Jesus en gång
och höra hans välkomstord
att honom förklarad se
och skåda hans härlighet,
taga del i sång och spel
en salig evighet

Källa: http://sv.wikisource.org/wiki/De_kommer_fr%C3%A5n_%C3%B6st_och_v%C3%A4st

Sen tänkte jag på soptunnan som finns innan huset. Där får vi möjlighet att kasta bort det som tynger oss innan vi kommer till huset. Soptunnan finns där vid vägarna så att man alltid har den möjligheten men det blir än mer konkret då vi närmar oss huset.
Husets invånare ser oss genom alla fönstren när vi kommer och kanske dom möter oss redan på trappen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *