T-Shirts

Idag har det varit en hektisk dag. Först av allt så firar vi 11 årig bröllopsdag imorgon, så jag och frun käkade en god middag på Skogskåtan på Ansia camping i Lycksele. Det var en riktigt god middag bestående av pepparbiff. Obs. att det INTE var på Hotell Lapplands lappkåta vi åt. Vi har även förberett vårt gästrum eftersom vi får mycket fint besök på lördag.

Nu till det centrala i livet, vilket är t-shirts. Vikten av att göra bra och snygga t-shirts när man startar ett nytt företag eller ett nytt projekt. Det låter kanske banalt men gå gärna in på Passionate och läs inlägget om fula mäss-tshirts. Frågan är hur man som besökare känner sig när man får en t-shirt men den inte är gjord för en. Ett exempel kan vara om man som kvinna ständigt får en gratis XL-t-shirt med kommentaren att den passar nog att ha som nattlinne.

Adam Nash skriver på sin blogg om tanken med att ha en t-shirt för ett företag i sitt uppstartsskede. Bland många saker så är utgivandet av en t-shirt en del av ritual för att skapa en stam. Direkt börjar jag tänka teologi och hur Israels stammar fick en massa regler och bud som blev deras sätt att formas och avskiljas från andra. Vi hoppar nu snabbt in i Nya testamentet där man började fundera på huruvida de kristna skulle fortsätta att använda de gamla t-shirtarna (t-shirt får hädanefter beteckna kulturella, religiösa och sociala konventioner) som Gud gett dem, eller om de vore dags att trycka upp nya t-shirts. Detta ledde som vanligt till långa diskussioner.

Idag finns det grupper som hävdar att vi kristna idag borde återgå till att använda de Gammal testamentliga t-shirts, medan andra hävdar att vi nog bör trycka upp ett gäng nya t-shirts.

Internet is Full - Go Away t-shirt

Vad vi har på oss, hur vi gör saker och ting spelar roll och skapar ett innanförskap och ett utanförskap. Det svåra med det hela är att göra t-shirts som passar halvrunda XL-gubbar som mig och samtidigt kunna tillhandahålla tajta t-shirts för dem som föredrar detta.
Så upp till kamp mot t-shirt konformism och låt oss alla ha den t-shirt som passar oss (men kanske med samma tryck?).