Tillbaka

Vad har hänt?

Äntligen är jag tillbaka vid tangentbordet. Det är alltid spännande att få börja om igen. Det bekanta känns fräscht och spännande igen. Nytt tema som är än mer sparsmakat, vilket kan komma av att jag läser en bok som heter The Simple Guide to a Minimalist Life av Leo Babuta. Boken handlar om hur man får ett enklare liv. I kristen tradition finns detta uttryck t.ex. i flera ordnar. Jag attraheras av tanken på att välja bort saker för att skapa utrymme i livet.

I dagens samhälle är det viktigt att planera in tomrum eftersom det ständigt pockar på aktiviteter som vill fylla upp våra tomrum. Själv tror jag att dessa aktiviteter ofta är till för att dölja tomheten som finns. Har vi inga tomrum i våra kalender så upptäcker vi inte tomheten och kan fortsätta våra liv som vanligt. Men stannar vi upp är risken stor att vi märker att något saknas. Det var en av mina anledningar till att minska mitt skrivande på bloggen och twitter, jag behövde utrymme för att kunna reflektera över mitt liv som människa, kristen och som nyvigd präst helt enkelt.

Fra Angelico 031

Men nu är jag tillbaka och tänker fortsätta att skriva om det mesta som intresserar mig, kanske kommer det att bli programmering, filosofi, religion, gnäll, järnsmide, teologi och troligtvis en hel del om böcker. Hoppas det ska bli till intresse.