Lucka 21 – film

Det är svårt att föreställa sig mitt liv utan film och tv.
Troligtvis skulle jag klarat mig alldeles utmärkt, men film är något som betytt och betyder mycket för mig. Film har inspirerat mig och gett mig kraft när det behövts.
Film är något som lärt mig nya saker och gjort att jag vågat ta steg när jag behövde.
Jag blev påmind om detta när jag tidigare idag såg Star Wars: The Force Awakens. Star Wars är en värld som många tagit till sig och påverkat deras liv på många olika plan. För en del är det enbart ett tidsfördriv för andra är tron på kraften något äkta, ett exempel kan vara Jediism-kyrkan – Temple of the Jedi order.

Är dem helt galna? Nej, det tror jag inte. Jag tror bara att sprängkraften i Star Wars-berättelsen är så stark att våra gamla religioners berättelser inte kan mäta sig med den. Om du tillhör någon av de äldre religionerna hoppas jag detta är något som gör att du hajar till. Det är kanske är dags att reagera när en fiktiv religion från en Hollywoodproduktion upplevs ge mer i livet än det du tror på?

Lightsaber

 

 

 

 

För mig väcker det många tankar. Är det mitt sätt att förmedla budskapet det är fel på? Är det mitt sätt att leva i min tro som är fel på? Är det budskapet det är fel på? Jag tror det framför allt handlar om fel sätt att förmedla budskapet och hur jag lever.

Dagens bibeltext

Då öppnades deras ögon och de kände igen honom, men han försvann ur deras åsyn. Och de sade till varandra: ”Brann inte våra hjärtan när han talade till oss på vägen och utlade skrifterna för oss?”

Lukas 24:31-32

Dagens bön

GUD, du är ljusets och livets källa. Ibland ger du oss en glimt av himmelens salighet. Du lyfter oss över jordens grus och låter oss ana något av den andra världen. Du gör det för att uppmuntra och stärka oss. Hjälp oss att bevara synen vi sett. Låt den uppliva vår tro, förnya vår kärlek, göra vårt evighetshopp starkt och levande. När vår resa ibland känns tung och svår, vill vi tänka på de ögonblick, då vi varit med dig på det heliga berget, och glädja oss åt att en gång få se dig som du är.

Skriven av Martin Lönnebo

Dagens utmaning

Nästa gång du ser en film, fundera vilka känslor som väcks i dig. Fundera på vad de känslorna gör med dig. Fundera sen var de känslorna för dig. Till skillnad från Jedi-riddare tror jag att känslor är viktiga att ta på allvar och använda sig av.