Fortsättning från del 2 i bloggserien om Scientologikyrkan.

Vilka jobbar då mot denna rörelse?

I Sverige gjordes ett försök till en kupp mot Scientologikyrkan där man med stöd av offentlighetsprincipen försökte göra Scientologikyrkans heligaste skrifter publika. P3 dokumentär kommer att sända en dokumentär om detta den 3 november.
Dessa hemliga dokument finns att läsa på Xenu.net [eng] eller Wikileaks [eng].

Utöver detta så arbetar föreningen FRI mot sekter, inklusive Scientologikyrkan.
Samuel Varg Thunberg och Håkan Järvö (avhoppad sektmedlem) driver Magiprojektet som är ett spännande projekt i syfte att vaccinera mot manipulation.

Vill man fördjupa sig i Scientologikyrkan så kan man besöka http://www.xenu.net [eng].
En svensk avhoppares berättelse http://user.tninet.se/~haj197g/scientolog.html [sve].
Den svenska Wikipedia artikeln http://sv.wikipedia.org/wiki/Scientologi [sve].

Jag tror inte att allt från Scientologikyrkan är av ondo. Det är sunt med kritik mot sjukvården när det sker missförhållanden. Men att som Scientologikyrkan mena att psykiatrin är roten till allt ont är oerhört drastiskt och destruktivt.

”10% av alla psykiatriker medger att de utfört sexuella övergrepp på sina patienter”, källa: http://www.cchr.org (som är den amerikanska motsvarigheten till KMR.

Mitt syfte med dessa inlägg är inte att smutskasta enskilda personer, utan att få en ökad transparens när det handlar om offentliga organisationer och personer. Jag tror också att med vetskap om Scientologikyrkans syn på psykiatri, så kan man t.ex. lättare förstå Anna Wahlgrens sätt att tänka. Det är även viktigt att vi funderar på huruvida det är ok att vi finansierar denna rörelse med offentliga medel.

Nästa inlägg i bloggserien om Scientologikyrkan.

4 reaktioner till “Scientologikyrkan – del 3 [uppdaterad]

Kommentera