Efter att ha sett dokumentären om Scientologkyrkan och läst på Dagen.se blev jag nyfiken på att lära mig mer om denna religion. Efter en snabb sökning på Google hittade jag Scientologkyrkan i Sverige. De har en imponerande och professionell hemsida.

På startsidan så möts man av ett videoklipp som är 1 min långt. Det handlar om att tänka själv och avslutas med frasen: ”Vad som är sant, är sant för dig!”. Någon sorts postmodern reklamfilm. Det intressanta är att det är reklam för en sekt med en mycket dunkel agenda som jobbar i det tysta. Passa på att se dokumentären om Scientologkyrkan på SVT Play, den finns kvar i ett par dagar till.[UPDATE: den går inte att se längre]

Vad tror de på?

Vill man läsa originalskrifterna så är de hemligstämplade och Scientologikyrkan har kämpat med näbbar och klor att behålla hemligstämplingen. I och med internets framväxt blev detta omöjligt att upprätthålla och innehållet har blivit allmängods. En svensk sammanfattning av tron finns på denna sida. Om man istället vill ta del av originaltextern så finns dessa här.
Tror de verkligen på denna i mitt tycke märkliga historia? Läser man ex. rättegångstexter så är det tydligt.

Budskapet är tydligt självcentrerat, det är upp till mig att göra rätt saker för befria mig från det onda. Samtidigt poängteras hur stora möjligheter vi har till att göra det goda. Det finns en tydlig progression som baseras på vilka kurser man går och hur man ska göra för att bli en bättre och renare människa. I en tid av att man själv måste ta ställning till allt och inga givna svar finns så är det lockande att dra sig till religiösa och a-religiösa människor med tydliga svar på livets frågor.

Mer att läsa om Scientologikyrkan kommer i morgon.

3 reaktioner till “Scientologikyrkan – vad som är sant är sant för dig!

Kommentera