Just nu läser jag exegetik vilket förenklat är en vetenskaplig metod för bibeltolkning.Vi har en utmärkt lärare (James Starr) som både har stort kunnande och förmågan att förmedla ämnet med glädje, vilket gör att lektionerna alltid är intressanta och roliga.

Denna termin läser jag bara  100% vilket gör att jag återigen har fått fritid och hinner läsa böcker av egen fri vilja, så nu läser jag bland annat en bok av Jim Wallis vilket handlar om relationen mellan religion och politik. Författaren kritiserar den kristna högern i USA genom att ifrågasätta om det är så att man ska sträva efter att ha Gud på sin sida i politiken eller om det inte snarare är så att man ska försöka vara på Guds sida?

En annan rolig sak är att i sommar ska jag medverka i Världens fest tillsammans med mina vänner som jag reste till Kina med.

Världens fest 2010-06-04
Världens fest 2010-06-04

Temat är som synes ”En annan värld är möjlig”. Ett motto som jag verkligen instämmer i. Det kan inte vara så att vår värld just nu är det bästa som kan åstadkommas.

Tänk vad ljuvligt om våra politiker idag hade läst Sakarja 7:9-11 och tagit till sig vad det står:

Så har Herren Sebaot sagt: ”Fäll rättfärdiga domar och visa varandra kärlek och barmhärtighet! Förtryck inte änkan och den faderlöse, invandraren och den fattige. Tänk inte ut onda planer mot varandra.” Men de vägrade att lyssna. Sturskt vände de ryggen till och gjorde sig döva.

Förutom vårt seminarium så verkar det bli många intressanta seminarier att delta i och mässor och gudstjänster.

Vill du veta mer om Världens fest så kan du surfa in på: http://www.svenskakyrkan.se/default.aspx?di=222100&ptid=0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *