Skönt att vara ledig

Den här sommaren går verkligen till historien och det beror främst på två saker.

1. Den har varit väldigt kall.

2. Jag har varit ledig hela sommaren.

Att ha en lång sammanhängande ledighet är oerhört nyttigt. Det har gett mig en inblick i hur lätt jag blir uppstressad över saker och ting. Det har gett oss som familj möjlighet att vara tillsammans på ett bra sätt. Istället för att semestern bara ska bli en kort tid på sommaren då man ska hinna med än det ena och än det andra, så istället har flera veckor gått då vi har haft vardagsliv och inte gjort något spektakulärt. De enda avbrotten har varit att fara till badparken i Lycksele eller åka på utflykt i närområdet. Att njuta av hemmet under semestern är verkligen underskattat.

Den långa ledigheten gjorde att vi kunde åka till Legoland med bil. På vägen dit kunde vi hälsa på vänner och bekanta. Det är fantastiskt roligt att få återknyta kontakter med dessa fina människor, men samtidigt gör det ont att lämna dem och veta att det dröjer innan vi ses igen.

Att få besöka Legoland är något jag längtat efter sen jag var en liten lego-nörd. Nu vid 37-års ålder fick jag möjlighet att göra det.

 

På väg till Legoland besökte vi ett akvarium i utkanten av Köpenhamn. 
På väg till Legoland besökte vi ett akvarium i utkanten av Köpenhamn. 
Barnen framför en gigantisk x-vinge i Lego.
Barnen framför en gigantisk x-vinge i Lego.
Mer Star Wars - såklart.
Mer Star Wars – såklart.
Frågan är om grodan kysser lego-figuren eller om den försöker äta upp den.
Frågan är om grodan kysser lego-figuren eller om den försöker äta upp den.
Millenium Falcon
Millenium Falcon

Legoland var verkligen en upplevelse. Men till slut blev det så mycket Lego att jag blev blasé. Jag rekommenderar att man tar minst två dagar där för att hinna åka alla attraktioner i lugn och ro.

Innan semestern tog slut hann vi också ta en tripp upp till Jämtlandsfjällen, där vi fiskade umgicks och hade det allmänt gott.

Fjällsjö
Fjällsjö
Jungfru Marie nycklar
Jungfru Marie nycklar
Dimmig holme
Dimmig holme

Nu är då den relevanta frågan: hur kommer man tillbaka till det normala livet efter dessa upplevelser? Just nu vet jag inte. Gissningsvis kommer jobbandet att kännas normalt om ett par veckor. Hur kan vi låta våra liv berikas av dessa upplevelser?

Jag ska försöka att ta med mig de saker jag lärt mig om mig själv in i fortsättningen av året. Jag ska också försöka att hitta lugnet. Hoppas du som läser kan klara av att göra detsamma!